Quinoa se zeleninou a kuřecím masem
podle paní Mirky
Suroviny:
250g quinoi
2 různobarevné papriky
3 oloupaná rajčata
2 ks kuřecích prsíček
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
svazek bylinek (petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, šalvěj..,)
mletý pepř
sůl
Postup:
Quinoiu dobře propláchneme a uvaříme ji ve slané vodě doměkka. Vody použijeme dva díly na jeden díl quinoi. Doba vaření je cca 15 minut. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a prudce orestujeme. Pak zmírníme tepelný zdroje, přidáme nakrájenou zeleninu a česnek, trochu podlijeme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a podusíme cca 10 minut. Měkké maso se zeleninou smícháme s uvařenou quinoiou a před podáváním posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Podáváme s čerstvou nebo nakládanou zeleninou.
Celková doba přípravy: 35 minut
4 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka