Zapečený plněný zelný list v leču
podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
1 hlávka zelí
300g paprik
200g rajčat
200g cukety
150g drůbežího masa
100g spařené pohanky
100g vařené rýže
2 sýry lučina
1,5 dcl mléka
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl, kmín, koriandr
Postup:
Zelí zbavíme poškozených listů a hlávku ponoříme na 6 minut do osolené vařící vody. Ze zelné hlávky opatrně obereme 8 listů.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a rozetřený česnek, přidáme nadrobno nakrájené drůbeží maso, kmín, koriandr, sůl, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Spařenou pohanku společně s vařenou rýží a drůbežím masem smícháme a dochutíme. Směsí plníme zelné listy, které poklademe vedle sebe do pekáče. Zbytek zelí nakrájíme a krátce podusíme společně s pokrájenými paprikami, rajčaty a cuketou. Podušené posypeme na závitky. Zalijeme mlékem ve kterém jsme rozmíchali sýry lučina a vložíme do trouby. Zapékáme při teplotě 170°C po dobu 15-20 minut.
Přílohy: vařený brambor
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka