Kuřecí maso s lečem a těstovinami
paní Miloslavy z Chodova
Ingredience
- 400 g kuřecích prsíček
- 1 velká sklenice zeleninového leča
- 2 - 3 lžíce oleje
- 1 středně velká cibule
- provensálské koření
- sůl, pepř (podle chuti)
- těstoviny
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Orestujeme, dáme na olej, nesolíme (necháme zatáhnout). Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a lečo (větší kousky můžeme pokrájet) a dusíme společně s masem, dokud maso nezměkne, asi 20 minut. Okořeníme provensálským kořením, osolíme, podle chuti můžeme i opepřit.
Těstoviny připravíme klasickým způsobem a uvařené přimícháme do směsi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka