Bleskový knedlík
Bleskový knedlík
recept p. Anny z Krásné u Aše
Suroviny:
200 g polohrubé mouky
sůl
1 starší rohlík nebo houska
2 dcl vody
1 žloutek
1/2 lžičky prášku do pečiva
olej na vytření misky
sůl
1 starší rohlík nebo houska
2 dcl vody
1 žloutek
1/2 lžičky prášku do pečiva
olej na vytření misky
Postup:
Mouku smísíme s práškem do pečiva, přidáme vodu, vajíčko, sůl a na kostičky nakrájenou housku. Vše promísíme a necháme odstát.
Připravíme si plastovou misku s víčkem s ventilem, vytřeme ji olejem a dovnitř dáme těsto. Zakryjeme víčkem a otevřeme ventilek.(Pokud nemáme víčko s ventilkem, tak misku přetáhneme propíchanou fólií.) Necháme asi 20 minut odpočinout.
Poté připravujeme v mikrovlnce na plný výkon 4 - 5 minut. Po uvaření necháme ještě 2 minuty odstát.
Hotový knedlík vyklopíme na prkénko a krájíme.
.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.