Zabijačková polévka z jelit
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
2 kroupová jelítka
1 cibule
1 lžíce sádla
150 g vařených krup
1,5 l masového vývaru
4 stroužky česneku
majoránka, mletý pepř, sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na sádle ji osmahneme do zlatova. Přidáme obsah jelítek, naředíme malým množstvím masového vývaru, dobře rozmícháme a podusíme 5 minut.
Pak dolijeme vývar, vložíme vařené kroupy, přivedeme k varu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, majoránkou a utřeným česnekem, dále již nevaříme.
Celková doba přípravy: cca 25 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka