Kuřecí prsíčka na balkánský způsob
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 50 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- worcesterská omáčka
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Kuřecí prsíčka otřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V rozpáleném tuku je z obou stran opečeme dozlatova. Měkké opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. V tuku po opékání orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, hořčici, podle chuti worcesterskou omáčku, trochu vody a krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme.
Doporučená příloha: smažené hranolky, pečené brambory, dušená rýže, těstoviny, čerstvá zelenina.
Celková doba přípravy 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.