Vepřová krkovice s pikantní krustou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce:

4 plátky krkovice bez kosti po cca 150 g

Na marinádu:

  • 2 celá vejce
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 4 lžíce kečupu
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • trochu chilli
  • 1 lžička majoránky nebo bazalky
  • 2 lžíce oleje

 Na smažení:

  • sádlo nebo olej

Postup:

Omyté a papírovým ubrouskem osušené vepřové plátky naklepeme. Lehce je osolíme, naložíme na několik hodin do marinády a uschováme v chladničce. Marinádu připravíme tak, že do rozšlehaných vajec vmícháme všechny ostatní přísady. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a marinované vepřové plátky z obou stran opečeme. Z každé strany opékáme 2 až 3 minuty. Na takto připraveném mase se z marinády vytvoří pikantní krusta. Hotové maso je šťavnaté a křehké.

Doporučené přílohy: vařené brambory, chléb, pečivo, čerstvá nebo nakládaná zelenina, zeleninové saláty.

Celková doba přípravy: cca 30 minut + doba potřebná k marinování masa.

Poznámka: Tuto marinádu můžeme použít i při grilování, v tom případě z ní vypustíme škrob.