Vepřové maso zapečené
podle paní Mirky
Suroviny na 4 porce:
600 g vepřového plecka
1 lžíce másla
20 g sardelové pasty
lžíce másla
1 cibule
40 g strouhanky
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
vývar
Postup:
Maso očistíme, otřeme vlhkým ubrouskem, ovážeme provázkem, aby dobře drželo tvar. Pak ho mírně osolíme a potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Na másle zpěníme cibuli, vložíme připravené maso, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení masa a podlévání vývarem dusíme. Když je maso téměř měkké, posypeme povrch strouhankou, pokapeme máslem a v horké troubě asi 10 minut zapečeme. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na porce a přelijeme šťávou, kterou jsme zahustili trochou mouky.
Příloha: bramborová kaše, krokety, pečené nebo vařené brambory, kompoty, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.
Celková doba přípravy cca 60 - 80 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka