Některé silnice v kraji jsou kvůli velké vodě uzavřeny

3. červen 2013

Vydatné dešťové srážky v posledních dnech zapříčinily zvýšení hladin některých vodních toků v Karlovarském kraji. Silničáři museli už během víkendu uzavřít některé ze silnic na území regionu, kde voda znemožnila provoz nebo hrozí zaplavením vozovky. Uzavírky platí i na začátku tohoto týdne.

Silničáři nadále pokračují v odstraňování škod vzniklých povodňovou situací v Karlovarském kraji. Během dnešního dne by měly být zprovozněny další z uzavřených silnic.

Zatím platí uzavírka silnice třetí třídy v úseku Oloví – Benešova Pila (část Kraslic), ale během dne by ji měli silničáři z provoznit. Voda a naplaveniny brání průjezdu úseku silnice Přebuz – Stříbrná. "Silnici také otevřeme v průběhu dne, , ale řidiči by měli dát pozor, naplaveniny zčásti zůstanou na vozovce," uvedl Josef Bulka z dispečinku Údržby silnic Karlovarského kraje. Neprůjezdný je úsek silnice u Mlýnku na Chebsku.

S opatrností řidiči musí projíždět z Bečova na Teplou do Chodova, silnice je z poloviny sjízdná. Mokřad se také vylil na komunikaci z Kostelní Břízy směrem na Rovnou, projet se dá pouze se sníženou rychlostí.

V regionu nedošlo k evakuaci obyvatel, ani k zásadním škodám na majetku. Nouzový stav pro Karlovarský kraj Vláda České republiky nevyhlásila.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio