Nejzručnějšího řidiče sypače mají silničáři v Karlovarském kraji. Dušan Timár míří na Hungaroring

21. říjen 2021

Víte, co je to cestářské rodeo? Dušan Timár ze stáje karlovarských cestářů zvítězil ve čtvrtém ročníku Mistrovství ČR, které se konalo v září v areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny v Jihlavě.

Nejlepšího řidiče sypače má Údržba silnic Karlovarského kraje, konkrétně ve středisku Krásná Lípa. Na celorepublikové soutěži v jízdě zručnosti sypačem, takzvaném cestářském rodeu, se stal pro rok 2021 mistrem České republiky Dušan Timár.

MČR v jízdě zručnosti sypačem

Na trať v Jihlavě nastoupilo 15 řidičů z osmi krajských organizací v Česku. Po celé republice předcházela mistrovství ještě krajská kola, kde je obrovská konkurence. „Do celostátního kola postupují vždy dva nejúspěšnější zástupci z každého kraje. Už to je velmi náročné síto,“ přiblížil soutěž šéf zimní údržby silnic v Karlovarském kraji Josef Bulka.

Vítěz mistrovství získal pohár a další hodnotné ceny a postupuje na Mistrovství Evropy v Rakousku, které se pojede příští rok a také na Mistrovství Visegrádské čtyřky, to by se mělo konat na světoznámém závodním okruhu Hungaroring v Maďarsku.

Jaké předpoklady musí řidič mít, aby mohl vystoupit na stupeň vítězů? Co taková soutěž obnáší a jak vypadá příprava? Nejen to prozradil Josef Bulka v rozhovoru s Petrem Čimperou. Poslechněte si!

Spustit audio