Nedokončenou cyklostezkou mezi Karlovými Vary a Šemnicí denně projedou stovky turistů

26. srpen 2020 10:30

Bagry, nákladní automobily a skupiny dělníků. Tak vypadá nová cyklostezka mezi Karlovými Vary a obcí Šemnice. Cesta sice ještě není hotová, už teď je ale mezi cyklisty velmi oblíbená. Místním chatařům se to ale nelíbí.

Cesta vede po levém břehu řeky Ohře, v místech někdejší romantické pěšiny. Proměnu klidného území před časem kritizovali chataři, kteří se báli ztráty svého soukromí a jejich výhrady neustávají. Počty projíždějících cyklistů totiž rychle narůstají. „Nelíbí se nám to, protože dělají strašný binec. Není to dodělané, takže tam jezdí čtyřkolky. Je to teda nepříjemné,“ uvedla jedna z místních chatařek.

Někteří cyklisté kolem chatařů projíždí bez povšimnutí, ti ohleduplnější ale chápou, že je majitelé chat mohou považovat za vetřelce. „Také si myslím, že místní, kteří měli celou řadu let klid, tady budou mít asi trochu rušno,“ řekla paní Lída, která se rozhodla novou cyklostezku vyzkoušet, přestože není dokončená.

Stavbu zajišťuje Karlovarský kraj, hotovo má být na jaře příštího roku. Za 5 kilometrů dlouhou cyklostezku podlé řeky Ohře kraj zaplatí přes 20 milionů korun.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související