Mořské plody se zeleninou a rýží
podle paní Jany ze Smilova
Suroviny:
1/2kg mražených mořských plodů
1 cibule
1 malý sterilovaný hrášek
3 stroužky česneku
2 červené papriky
1 chilli paprička
3 lžíce oleje (i olivový)
2 sáčky dlouhozrnné rýže
1 sklenka bílého vína
1 lžička mleté papriky
cherry rajčátka
sůl, pepř
Postup:
Mořské plody rozmrazíme, propláchneme a osušíme. Na pánev dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a chilli papričku. K zelenině na pánvi přidáme rýži, zalijeme vínem a trochou vody, dusíme doměkka. Poté přidáme mletou papriku. Do velkého kastrolu nebo pánve nasypeme tuto směs s rýží, přidáme mořské plody,rozpůlená rajčátka, hrášek , trochu vody a vše společně podusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka