Mistryní Evropy ve wellness fitness je chebská sportovkyně Markéta Härtl

7. prosinec 2023

Začátek letošního května ve španělské Santa Susanně patřil Mistrovství Evropy kulturistiky a fitness. Jednou z úspěšných sportovkyň byla Markéta Härtl z Chebu.

Událost, která se konala i za početné účasti českých reprezentantů, znovu měla charakter super šampionátu, což znamená, že se na místě sice najednou, ale přeci formálně odděleně odehrálo Mistrovství Evropy juniorů a masters, Mistrovství Evropy v kulturistice a Mistrovství Evropy ve fitness.

Našim stejně jako vloni nejlépe vyšlo Mistrovství Evropy juniorů a masters. Vybojovali na něm hned devatenáct medailí! 

Na Mistrovství Evropy v kulturistice z toho pro české reprezentanty byly tři cenné kovy. Michal Beneš v games klasické kulturistice mužů do 175 cm bral stříbro, bronzovou medaili vybojovali Alexandr Polyakov (klasická kulturistika mužů do 180 cm) a Vladimir Fedotov (physique mužů do 170 cm).

Také na Mistrovství Evropy ve fitness české reprezentantky neodcházely s prázdnou, když vybojovaly dvě medaile. Markéta Härtl se stala mistryní Evropy ve wellness žen do 158 cm, bronz si ze Španělska veze Nataliia Korniiuk (wellness žen nad 168 cm).

Jak se k tomuto sportu dostala, kdo jí trénuje, kolik času fitness wellness věnuje, jaká byla ve Španělsku konkurence a jak závodnice musí o své tělo pečovat?

Poslechněte si rozhovor s Markétou Härtl!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.