Mezinárodní organizace i důležitost péče o přírodu a zdravý chrup nám přiblížili naši hosté

22. březen 2019 14:00

V předposledním březnovém týdnu jsme s našimi hosty probrali další zajímavá témata. Věnovali jsme se mezinárodním organizacím, ale i přírodě a dentální hygieně.

Pondělí 18. března

O zápisu na seznam světového dědictví UNESCO nám přišli popovídat Michal Urban, předseda mezinárodní pracovní skupiny, která připravovala vznik dokumentů a Petr Kulhánek, bývalý primátor Karlových Varů.

Úterý 19. března

Pěvecký komorní dospělý sbor Orbis Pictus z Ostrova 20. března zpíval pro mezinárodní organizaci UNICEF. Pozvánku na tuto akci nám přinesla vedoucí Monika Lesserová a sbormistryně Lenka Kozohorská.

Středa 20. března

Má bylinkářství v Krušných horách tradici? Jsou krušnohorské byliny jiné než ostatní? A má smysl se ve 21. století snažit žít v souladu s přírodou? Na tyto a další otázky nám odpověděla krušnohorská bylinkářka Kateřina Bílková.

Světový den ústního zdraví připadá každoročně na 20. března. Jaký význam má v péči o dutinu ústní dentální hygiena? Je to pouze estetická záležitost, nebo neodmyslitelná součást péče k zachování zdravého chrupu? O tom si povídal ve středu odpoledne Radim Jehlík s dentální hygienistkou Michaelou Gančevovou.

Čtvrtek 21. března

Akce Čištění řeky Ohře proběhne v sobotu 6. dubna 2019 od Chebu až po Stráž nad Ohří. Celou akci nám přiblížila Anna Maria Schröcková, organizátorka akce a Ivana Jágriková, ředitelka Místní akční skupiny Sokolovsko.

autoři: Radim Jehlík , Petr Čimpera , Marie Fridrichová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio