Mezi chlazenou rybou a rybou čerstvou je rozdíl
Nejlepší, co si můžete dopřát na gril, je ryba čerstvá. Nadpoloviční většina ryb, která se prodává v malobchodě, jsou ale ryby chlazené a to neznamená, že jsou čerstvé.
"Ryby chlazené jsou řízeně rozmrazené, to znamená v nízkých teplotách. Pak se prodávají. Nejčerstvější ryba je opravdu ta, kterou jste si koupili třeba na sádkách," vysvětluje Martin Havlík, učitel odborných předmětů Hotelové školy v Plzni na Borech a šéfkuchař Gourmet klubu Bezejmenná. Nabízí i další zajímavosti třeba o lososovi. A přidává rady na grilování ryb.
S Tomášem Syslem z Institutu zdravého bydlení se zaměřujeme na pronájem nemovitostí a bytů a také na práva a povinnosti pronajímatele i nájemce.
Od Michala Zbráše, prodejce a servisního technika zahradní techniky v Plzni Na Roudné dostanete návod, jak se postarat o naše zahradní pomocníky před koncem sezóny.
Kde se zarybňovalo a kde můžete v západních Čechách chytit mírové ryby se dozvíte od Petra Dimitrova, technika Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.