Kynutá velikonoční nádivka
podle paní Nadi z Rokycan
- uzené maso (nejlépe bůček)
- 10-15 rohlíků
- 10-15 vajec (vajec dáváme tolik, kolik dáme rohlíků)
- kopřivy
- pepř
- česnek
- sušená petrželka
- drcený kmín
Z uzeného masa uvaříme polévku. Nakrájíme 10 až 15 rohlíků. Rozklepneme 10 až 15 vajec a oddělíme zvlášť bílky a žloutky. K nakrájeným rohlíkům přidáme žloutky a vše zalijeme uzenou polévkou. Směs by měla být hustá jako na hluchec. Ochutíme kopřivami, pepřem, česnekem, petrželkou a kmínem. V případě, že je těsto řídké zahustíme trochou krupičky. Přidáme droždí a našlehaný sníh z bílků. Necháme vykynout. Vlijeme na sádlem vymazaný pekáč a pečeme 1/2 - 3/4 hodiny.
Výhodou této nádivky je, že neokorá tak rychle jako klasická.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.