Kvalitně vybavené domácí sauny jsou dnes finančně dostupné

28. listopad 2020

O zajímavě probarvených zimních zahradách, které vám určitě udělají radost, o sportovním rybaření i o domácích saunách je nejnovější Hobby magazín speciál.

Které rostliny sice nejsou pro užitek, ale i v zimě přinesou potěchu pro naše oči? Ty představil plzeňský zahradník Přemysl Písař.

Zima je obdobím, kdy v našich domácnostech můžeme najít nejrůznější druhy plísní. Proč se objevují? Jak jim předcházet a jak se jich zbavit zajímalo Jiřího Šobra u Tomáše Sysla z Institutu zdravého bydlení.

Při současných teplotách je lepší posedět u praskajících krbových kamen nebo rozpáleného radiátoru doma, ale letošní zarybňovací plán láká spoustu sportovních rybářů v západních Čechách k vodě. To potvrdil i Petr Dimitrov, technik Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni.

Pobyt v přírodě doporučují lekáři každý rok, letos to ale platí asi dvojnásob. Plavání v bazénech nebo pobyt ve fitnes centrech jsme totiž museli omezit. A týká se to i saun. Kvalitně vybavené sauny jsou dnes už ale finančně dostupné a pokud máte větší byt nebo rodinný dům, můžete si sauny uživat bez omezení. Vejdou se do chodby, velké koupelny i do ložnice. Více infomací o Finských saunách a infra saunách poskytl Gabriel Cucor.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio