Kuřecí prsíčka ze Slovinska. Rychlé a lehké jídlo

Recept pochází ze Slovinska. Pokrm budete mít hotový do dvaceti minut.

Ingredience
  • 4 kuřecí prsíčka po cca 150 g
  • na opečení trochu kvalitního oleje
  • 200 g čerstvého sýra typu Lučina (nebo pomazánkového másla)
  • 1 dl bílého vína
  • 250 g malých rajčátek
  • worchesterská omáčka
  • mletý pepř, sůl
  • malé brambory vařené ve slupce
  • pažitka nebo petželka
  • rozpuštěné máslo

Nejprve dáme vařit brambory, než se uvaří, připravíme ostatní. Naklepeme kuřecí prsíčka, z obou stran je osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme. Z každé strany opékáme 4 minuty. Poté je podlijeme vínem a přidáme na půlky rozkrojená malá rajčata a pod poklicí dusíme cca 3 – 4 minuty. Po této době měkké maso i rajčata vyndáme a uložíme na teplém místě. Do výpeku přidáme čerstvý sýr nebo pomazánkové máslo, ochutíme worcesterskou omáčkou, promícháme a chvilku podusíme nebo jenom prohřejeme. Mezitím oloupeme uvařené brambory, osolíme je, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Rozdělíme na talíře, přidáme opečené maso a podlijeme omáčkou.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko