Kuřecí nudličky s kapií. Rychlé, jednoduché a lehké
Jedná se o velmi rychlý recept, jen musíme počítat s časem navíc pro marinování masa. Ale když si večer vše připravíme, druhý den máme hotovo jedna dvě.
- 4 ks kuřecích prsíček po cca 120 g
- sůl, mletý pepř
- 1 PL rostlinného oleje na proležení
- olej na opékání
- cca 100 ml kvalitního bílého vína
- 150 g sterilovaných kapií ve sladkokyselém nálevu
- 200 ml smetany ke šlehání
- event. 1 KL škrobové moučky nebo hladké mouky
- 1 PL pikantní hořčice
Kuřecí maso lehce naklepeme, přes vlákno nakrájíme na nudličky, opepříme, zakapeme olejem a promícháme. V chladu necháme alespoň 1 hodinu proležet, ale klidně necháme v chladu přes noc.
Po marinování kuřecí nudličky za stálého míchání prudce opékáme několik minut v rozpáleném oleji, až se zbarví do růžova. Poté podlijeme vínem, osolíme, přidáme na tenké nudličky nakrájené sterilované kapie a krátce podusíme cca 3 – 5 minut. Pak zalijeme smetanou, do které jsme rozkvedlali hořčici a event. škrobovou moučku nebo hladkou mouku, podle toho, jak hustý pokrm chceme mít a také podle toho, jakou si zvolíme přílohu.
Krátce povaříme a podáváme nejlépe s těstovinami nebo dušenou rýží či pohankou. Vhodným doplňkem je čerstvá zelenina.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.