Kozičky pivovarské pastýřky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Václava Pacha z Pivovarského dvora v Plzni-Černicích

Suroviny pro 4 porce:

800g kuřecích prsou
8 půlených kompotovaných hrušek
100g nivy
8 plátků eidamu
2 lžíce brusinek
grilovací koření
sůl
trochu másla


Postup:

Prsíčka naklepeme z obou stran, posypeme grilovacím kořením a osolíme.
Na pánvi nebo na grilu opečeme z obou stran. (na pánvi použijeme olej, na grilu opékáme nasucho).
Každou porci připravíme tak, že, vezmeme 2 půlky hrušek, do důlku po jádřinci dáme trochu nivy, nivou posypeme i maso, srovnáme do tvaru, který "lahodí oku" a navrch položíme 2 plátky eidamu. Vložíme do pekáčku a dáme do trouby na 5-10 minut, sýr jemně nazlátne.
Porci vyjmeme na talíř, do výpeku přidáme trošku másla a kapku vody. Maso šťávou přelijeme.
Na závěr na talíři brusinkami vytvarujeme kopeček, který dotvoří tvar.

Přílohy: šťouchané brambory, zeleninový salát nebo bageta.


autor: šéfkuchař