Knäckenbrotová bylinková nádivka srnčí hřbet

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

6 ks knäckenbrotů
150 ml mléka
3 vejce
česnek podle chuti
kopřivy, pažitka, petrželka
muškátový oříšek
pepř
150 g šunky

Postup:

Do mléka namočíme na menší kousky nalámané knäckenbroty, poté je rozmixujeme na kaši, přidáme žloutky, prolisovaný česnek, bylinky, muškátový oříšek, pepř, nadrobno nakrájenou šunku a vše promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs nesolíme. Vymažeme formu (srnčí hřbet) máslem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C dozlatova.

autor: šéfkuchař