Knäckenbrotová bylinková nádivka srnčí hřbet
podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny:
6 ks knäckenbrotů
150 ml mléka
3 vejce
česnek podle chuti
kopřivy, pažitka, petrželka
muškátový oříšek
pepř
150 g šunky
Postup:
Do mléka namočíme na menší kousky nalámané knäckenbroty, poté je rozmixujeme na kaši, přidáme žloutky, prolisovaný česnek, bylinky, muškátový oříšek, pepř, nadrobno nakrájenou šunku a vše promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs nesolíme. Vymažeme formu (srnčí hřbet) máslem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.