Kinder mléčný řez

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Kinder mléčný řez
recept : Helena Jůzová - lektorka vaření
Suroviny na těsto:
6 vajec
8 lžic cukru
3 - 4 lžíce kakaa
2 lžíce oleje
10 lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Suroviny na krém:
2 vaničkové tvarohy
1 vanilkový cukr
1 zakysaná smetana
4 lžíce medu
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Připravené těsto si rozdělíme na 2 plechy, které jsme vyložili pečicím papírem potřeným olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 8 minut na 160°C.
Mezitím si z tvarohu, vanilkového cukru, zakysané smetany a medu připravíme krém. (Jsou různé obměny, někdo dává máslo, někdo šlehačku. Pokud jako Helena Jůzová použijete tvarohy z vaničky, bude řez osvěžující a vláčný, aby byl tužší, použijte tvarohy z fólie.)
Upečené pláty necháme vychladit na papíře, díky oleji jdou dobře stáhnout. Pak 1 plát dáme na plech a polijeme krémem, po natření naneseme 2. plát a zlehka přitlačíme.

Pro zpestření chuti můžeme před nanesením krému potřít rybízovou nebo jinou marmeládou. Podle fantazie můžeme dozdobit, například polít čokoládou.
Vychladíme v lednici a za 2 hodiny můžeme nakrájet a podávat.
.
autor: šéfkuchař