Karlovy Vary zváží nabídku na odkoupení tržnice

1. březen 2018 11:30
Zprávy

Karlovy Vary zváží nabídku na odkoupení budovy tržnice za 93 milionů korun. Nabídka vyplývá z předkupního práva, které platí od roku 1996, kdy město památkově chráněnou budovu prodalo. V tržnici je nyní obchodní centrum, mohla by ale sloužit třeba jako koncertní sál.

Náměstek primátora Jiří Klsák řekl, že město se využitím budovy jako koncertního sálu už zabývalo. „I proto, že vlastně nemá žádný interiér. Šlo by tak do ní zakomponovat vše, co bychom potřebovali. Byl by to důstojný stánek, i co se týká vzhledu stavby," míní Klsák.

Jenže téměř 100 milionů na koupi město nyní nemá a muselo by si vzít úvěr. Navíc náklady na odkoupení jsou jen jednou částí předpokládaných nákladů. Další peníze by muselo město investovat do přestavby. Na rozhodnutí má město tři měsíce od doručení nabídky.

Po důstojném koncertním sále volá Karlovarský symfonický orchestr už mnoho let. Všechny sály, kde vystupuje, mají svá omezení.

Jednou z možností byl i návrh na zakomponování velkého koncertního sálu do Císařských lázní, které chce Karlovarský kraj za podpory města opravit. Jenže požadavky symfoniků narážejí na památkovou ochranu budovy Císařských lázní. Potřebné úpravy by totiž zasáhly do památkově nejcennějších částí budovy.

zdroj: ČTK
Spustit audio