Karlovy Vary budou hostit druhý ročník konference Moderní technologie v lázeňství

11. duben 2024

Příští týden se v Karlových Varech uskuteční 2. ročník prestižní konference Moderní technologie v lázeňství. Tato událost opět představí a zviditelní Karlovy Vary jako město vědy, výzkumu a inovací v oblasti lázeňství a balneologie.

Konference Moderní technologie v lázeňství se bude konat 15. dubna v historických prostorách Císařských lázní v Karlových Varech. Organizátorem akce je Institut lázeňství a balneologie ve spolupráci s Fakultou biomedicínského inženýrství ČVUT.

Nad událostí převzali záštitu ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová, hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek a primátorka statutárního města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Konference Moderní technologie v lázeňství představuje klíčové fórum pro obousměrný přenos znalostí a technologií, stejně jako sdílení nejnovějších trendů a inovací v oblasti lázeňství a balneologie. Mezi hlavní témata konference patří digitalizace, umělá inteligence, telemedicína a moderní zdravotní aplikace.

Jedním z hlavních cílů konference je propojit výzkumné organizace, inovační firmy, univerzity, lázeňská zařízení a studenty, kteří hledají uplatnění svého potenciálu v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Konference nabízí nejen výměnu informací, ale také prostor pro setkání myslí, inspiraci a spolupráci.

Konference je zařazena mezi vzdělávací akce České lékařské komory a účast na ní je zcela zdarma.

autoři: Zlata Kinská , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.