Karlovy Vary a Sokolov se opět stanou hostiteli Mezinárodního jazzového festivalu Jazzfest 2020

7. říjen 2020 12:00

Zahajovací koncert festivalu bude netradiční. Na návštěvníky kina Drahomíra totiž bude čekat speciální díl cyklu Poezie a jazz, uskuteční se dnes 7. října.

Mezinárodní jazzový festival zahájí letos už 37. ročník. Na šesti koncertech se představí řada českých objevů jazzové scény i mladé hvězdy evropského jazzu. Koncerty se uskuteční na několika místech a vystoupí na nich například také oba symfonické orchestry, které působí v Karlovarském kraji.

Předznamenáním hlavního festivalového dění bude speciální díl cyklu Poezie a jazz dnes 7. října od 17:30 v kinosále karlovarské kinokavárny Drahomíra. Další koncerty festivalu se uskuteční například v Grandhotelu Ambassador, kde vystoupí skladatelé Kryštof Marek a Milan Svoboda spolu s Karlovarským symfonickým orchestrem.

Festivalové dění se přesune i do Sokolova, kde se 20. října v Městském domě kultury představí Vladimír Merta Trio. Na koncertě zazní Mertovy písně ze 70. a 80. let minulého století, při kterých ho doprovodí houslista Jan Hrubý a klavírista a kytarista Ondřej Fencl.

autoři: Dana Jelínková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio