Karlovarský kraj zvýší dotace na údržbu sportovišť na trojnásobek

26. únor 2018 12:15
Zprávy

Karlovarský kraj zvýší dotace na údržbu a obnovu sportovišť na trojnásobek. Sportovní kluby si tak budou moci letos rozdělit až šest milionů korun. O dotace z kraje byl loni mimořádný zájem.

„Na dotační titul údržba a obnova sportovních zařízení jsme letos uvolnili o čtyři miliony korun více, takže je v něm už šest milionů korun. Mohou se do něj hlásit amatérské kluby, tělovýchovné jednoty nebo spolky. Je to na investiční i neinvestiční výdaje," uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Sportovní kluby by tak mohly využít dotace na výdaje, které jsou sice na první pohled malé, ale pro malé kluby nedosažitelné. Jde například o nákup sekačky na trávu nebo přestavbu zázemí sportovišť.

Sportovní amatérské organizace mohou od kraje dostat až 150 tisíc korun, přičemž samy musí uhradit 30 procent celkových nákladů.

Podle hejtmanky Karlovarský kraj od letošního roku zavedl podávání žádostí o dotace elektronicky, potřebné doklady musí žadatelé doložit dodatečně. Nabízí ale i možnost konzultace s úředníkem, který poradí, co musí žadatel splnit, aby dotaci získal.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio