Karlovarský kraj znovu hledá zdravotníka roku

18. září 2019 08:30

Anketu Zdravotník roku kraj pořádá už potřetí a chce tak poděkovat sestřičkám, lékařům a dalším zdravotníkům za jejich záslužnou a namáhavou práci. Možná máte i vy svého favorita.

Zájem o anketu rok od roku roste, když ji kraj vyhlásil poprvé, přišlo 159 hlasovacích lístků, vloni jich bylo už přes 300. Nominovat je možné i letos jen ty zdravotníky, kteří poskytují své služby na území Karlovarského kraje, a to jak v nemocnicích, v privátních ambulancích v lázních i v ostatních zdravotnických zařízeních.

Hlasování bude opět probíhat celkem ve čtyřech kategoriích. Podpořit můžete lékaře, zdravotní sestru nebo zdravotníka – do této kategorie patří například ošetřovatelé, fyzioterapeuti, psychologové, záchranáři, porodní asistentky nebo laboranti. Čtvrtá kategorie je určená významné osobnosti, která se zasloužila o rozvoj zdravotních služeb v regionu nebo svůj život zasvětila pomoci nemocným. Ten, kdo zvítězí v této kategorii, pak získá Řád bílého pláště.

Jak nominovat?

Formulář anketního lístku najdete zdeNávrhy na ocenění je možné zasílat na e-mailovou adresu veronika.bartosova@kr-karlovarsky.cz. Hlasování bude ukončeno 15. října.

Slavnostní vyhlášení výsledků letošní ankety se uskuteční během listopadu v hotelu Richmond v Karlových Varech.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související