Karlovarský kraj podruhé ocenil nejlepší zdravotníky

19. listopad 2018 10:30

V pátek 16. listopadu se v prostorách Parkhotelu Richmond v Karlových Varech uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků ankety „Zdravotník Karlovarského kraje 2018“.

Veřejnost v ní mohla nominovat lékaře, zdravotní sestry, zdravotníky nebo významné osobnosti, které se zasloužily o rozvoj zdravotních služeb v našem regionu nebo svůj život zasvětily pomoci nemocným. Ceny vítězům předala hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová a další členové vedení kraje.

Nominovaných bylo letos o polovinu více než vloni

Zdravotníci roku Karlovarského kraje společně s pořadateli ankety

Návrhy na ocenění mohla veřejnost zasílat do 5. listopadu. Podmínkou bylo, aby nominovaná osoba poskytovala své služby na území Karlovarského kraje. „Do uvedeného termínu jsme obdrželi celkem 307 platných anketních hlasovacích lístků, což je téměř o polovinu více než vloni. Je vidět, že v našem regionu máme opravdu spoustu skvělých zdravotníků, na které můžeme být náležitě hrdí,“ doplnil radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Během slavnostního večera převzali ceny nejenom vítězové jednotlivých kategorií, ale i další osobnosti z oblasti zdravotnictví. Těm bylo předáno mimořádné ocenění hejtmanky. Pro přítomné v sále byl navíc připraven bohatý kulturní program, v němž nechyběla hudební a taneční vystoupení skupin Ajn Kesl Buntes, Mirákl nebo oblíbené zpěvačky Ilony Csákové.

Přehled vítězů ankety Zdravotník Karlovarského kraje 2018

  1. Kategorie: Lékař
    MUDr. Zdeňka Růžičková - praktická lékařka pro děti a dorost (privátní praxe v Karlových Varech v Doubí), dlouhodobá předsedkyně sdružení praktických lékařů pro děti a dorost pro Karlovarský kraj
  2.  Kategorie: Zdravotní sestra
    Helena  Piškaninová - hlavní sestra a náměstek pro ošetřovatelskou péči v Nemocnici Ostrov
  3. Kategorie: Zdravotník
    Mgr. Bc. Andrea Bučková - vrchní sestra a porodní asistentka gynekologicko-porodnického oddělní Nemocnice Cheb
  4. Kategorie:  Řád bílého pláště
    prof. MUDr. Josef Dvořák - zástupce primáře chirurgického oddělení Nemocnice Karlovy Vary

Pracovní nasazení zdravotníků ocenila zvlášť hejtmanka Karlovarského kraje

Jelikož nebylo možné z tolika nominací ocenit v hlavních kategoriích všechny lékaře a ostatní zdravotníky, kterým by ocenění právě tak náležela, rozhodla se hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová ocenit i další nominované zdravotníky, u nichž vyzdvihla obzvláště jejich dlouholeté pracovní nasazení a odborné vzdělání.

„Mezi lékaři, sestřičkami a dalšími zdravotníky je celá řada těch, kteří obětavě pečují o naše zdraví, a to i často na úkor svého volného času. Jsem proto moc ráda, že můžeme těmto andělům v bílých pláštích už podruhé poděkovat za jejich nelehkou a velice záslužnou práci. Mé poděkování patří samozřejmě nejenom oceněným zdravotníkům, ale všem, kteří pomáhají dennodenně zachraňovat lidské životy a starají se o zdraví našich obyvatel,“ řekla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Ocenění získali:

  • MUDr. Jindřich Korbelář (lékař ve Zdravotnické záchranné službě Karlovarského kraje)
  • MUDr. Miroslava Komárková (praktická lékařka pro děti a dorost privátní praxe v Kynšperku nad Ohří)
  • Miroslava Losová (vrchní sestra urologického oddělení Nemocnice Karlovy Vary)
  • MUDr. Veronika Nykodýmová (primářka zdravotnického zařízení Carvac v Aši)
  • MUDr. Lenka Urbánková (lékařka v Hospicu sv. Jiří v Chebu a v Nemocnici Cheb).
autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio