Karlovarský kraj o víkendu znovu otevře testovací místo v Pomezí

29. leden 2021 10:40

Karlovarský kraj ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem o víkendu opět otevře mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří. Hasiči zajistí jeho provoz pro pendlery v sobotu 30. a v neděli 31. ledna od 10:00 do 15:00.

V pondělí 1. února bude přeshraničním pracovníkům sloužit od 04:00 do 14:00, informovala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková. Drive-in mobilní odběrové místo na antigenní testování bude opět v prostoru bývalé celnice na odstavném parkovišti za čerpací stanicí ARMEX Oil v Pomezí nad Ohří.

„Přijíždějící u prvního stanu vyřídí nezbytnou administrativu, u druhého stanu absolvují antigenní testování. Poté na parkovací ploše počkají na výsledek,“ uvedla mluvčí. Pro přeshraniční pracovníky stále platí, že musí při cestě do Bavorska předkládat každé dva dny nový negativní test ne starší 48 hodin. Ti, kteří míří do Saska, musí mít dva testy týdně.

Lidé, kteří jsou účastni veřejného zdravotního pojištění v ČR, se mohou nechat zdarma otestovat opakovaně, ale nejvýše jednou za pět dní. Testovací místo otevřel Karlovarský kraj už v pondělí 25. ledna a na testování zde čekaly od brzkého rána stovky lidí. V úterý už byl zájem nižší, a tak kraj testování ukončil. Nezískal totiž ani personální podporu od armády, o kterou požádal.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio