Karlovarský kraj je připraven ubytovat víc než 2000 lidí prchajících z Ukrajiny

28. únor 2022 12:05

Finanční pomoc i ubytování pro obyvatele Ukrajiny od konce minulého týdne nabízí města v Karlovarském kraji. V reakci na napadení Ukrajiny ruskou armádou ze země utíkají tisíce lidí.

Vedení Karlovarského kraje od minulého týdne mapuje ubytovací kapacity pro uprchlíky z Ukrajiny. Zatím eviduje zhruba 2000 volných lůžek. Počet lůžek podle hejtmana Petra Kulhánka (STAN) ale ještě poroste.

„Není to konečné číslo. Do 1. března by nám měli dát zpětnou vazbu starostové všech obcí a měst v Karlovarském kraji a zároveň také Asociace hotelů a restaurací, kterou jsme požádali o to, aby nám sdělila, kolik možných ubytovacích kapacit by uprchlíkům mohla nabídnout,“ řekl Kulhánek.

Kraj i další města v regionu podpoří Ukrajinu také finančně. „Na dnešním zastupitelstvu kraje máme navrženo, abychom schválili jeden milion korun na podporu Ukrajiny a bezprostředních potřeb, které bude mít. Mělo by to být prostřednictvím Charity ČR. To znamená, že pokud dnes bude schváleno, bezprostředně poté jeden milion odejde na účty, které vypsala,“ doplnil hejtman.

Jak situace ovlivní cestovní ruch v regionu a oblast lázeňství? A jak je na tom ruský konzulát v Karlových Varech? I na to odpověděl hejtman Petr Kulhánek v krátkém rozhovoru. Poslechněte si!

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio

Související