Karlovarský filmový festival spustil rezervaci části vstupenek

24. červen 2019 08:35

Dnes (24. června) dopoledne začala internetová rezervace vstupenek na filmová představení 54. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Online rezervace nabízí každoročně deset procent vstupenek na všechna veřejná promítání.

Křišťálový glóbus ve Varech dostane herečka Julianne Mooreová. Vrací se Casey Affleck

Herečka Julianne Moorová

Křišťálový glóbus na zahájení filmového festivalu v Karlových Varech převezme americká herečka a držitelka Oscara a Zlatého glóbu Julianne Mooreová. Oznámil to dnes na tiskové konferenci prezident festivalu Jiří Bartoška. Festival letos přivítá i Patricii Clarksonovou, která si loni zahrála například v seriálu Ostré předměty. 

Online rezervace umožňuje získat jednu nebo dvě vstupenky až na čtyři promítání za den. Zarezervované vstupenky je pak možné si vyzvednout a zaplatit na hlavní pokladně festivalu v hotelu Thermal. Rezervace vstupenek začala v 10:00 na portálu festivalu. Obvykle se vstupenky rozeberou během několik minut. Cena rezervované vstupenky je 80 korun.

Festival začíná v pátek. Den před tím si fanoušci filmů budou moci zakoupit vstupenky na první dva festivalové dny. Zahajovacím filmem festivalu bude snímek Po svatbě, který natočil režisér a scenárista Bart Freundlich. Uvedení filmu doprovodí jeden z jeho protagonistů, americký herec a držitel divadelní ceny Tony Billy Crudup.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související