Karlovarskem se přehnaly bouřky. Hasiči odklízeli stromy, vodu i kamení

15. srpen 2023 18:00, aktualizováno

Karlovarským krajem se dnes odpoledne po 16. hodině přehnaly bouřky. Místy pršelo i velmi intenzivně, ale po krátký čas. Hasiči kvůli následkům silného deště vyjížděli k popadaným stromům i zaplaveným ulicím, a to i v centru Karlových Varů. 

ČTK o tom informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Bouře postupují pomalu k severu, podle předpovědi by v kraji mohly být i večer. 

V době mezi 16:00 do 18:20 hodin vyjížděli hasiči zatím k 61 událostem v souvislosti s počasím. Nejvíc událostí máme evidováno v Karlových Varech, a to celkem 31. Jedná se o popadané stromy a zatopené prostory. Nejvíc práce je v Karlových Varech. Zatopená je část města Stará louka, Nová louka, Divadelní náměstí," popsal aktuální situaci.

Na tísňovou linku už pomalým tempem přibývají další události, spadlé stromy na méně frekventovaných místech či voda ve sklepích a podobně. Kromě Karlových Varů se zasahuje aktuálně u Bochova, Vřesové, Březové, Královského Poříčí, Lokte, Toužimi či Chodova. 

V souvislosti s aktuální průtrží mračen se v Údolí u Lokte sesunula zemina a kamení na silnici. Problémy mají i auta v Sokolově, kde voda zaplavila silnici u objektů České spořitelny a Komerční banky.

Kanály ale nestíhají odvod vody i na mnoha dalších místech

Podle meteorologického serveru In-pocasi.cz se na stanici v Sokolově úhrn srážek blíží 50 milimetrům, tedy 50 litrům vody na metr čtvereční.

Podle informace meteorologů se hlavně na Sokolovsku a Karlovarsku vyskytly silné bouřky s intenzivními srážkami, mohou se podle nich objevit i kroupy o průměru tří centimetrů. Bouře postupují velmi pomalu k severu. V jejich okolí se mohou tvořit nová jádra, takže může místy napršet až 50 milimetrů srážek.

Podle předpovědi by se bouřky mohly objevit v Karlovarském kraji i večer. I ve středu meteorologové očekávají přeháňky i bouřky.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio