Karlovarské SOU stravování a služeb vítězí v mezinárodních soutěžích

29. duben 2014

Ve velkém stylu vstoupili do jarních gastronomických soutěží žáci SOU stravování a služeb v Karlových Varech. Z akce zaměřené na mezinárodní srovnávání úrovně vzdělávání v gastronomický oborech přivezl z bavorského konferenčního centra Kloster Banz nejvyšší ocenění v kategorii Kuchař žák školy Michal Kavka.

Žákům oboru Číšník se zase dařilo v barmanských soutěžích. Na prestižním Amundsen šejkru pořádaném v Plzni – Skvrňanech zamixovali pořadím právě žáci z Ondřejské.

„Do Karlových Varů si z kategorie junior classic competition odvezl celkové vítězství za vynikající výkon Daniel Biberčič a hned za ním si druhé místo pořadí nenechala ujít jeho spolužačka Eliška Křepelová," uvedl ředitel školy Jiří Neumann.

Úspěšní barmani se na soutěž připravovali na svém pracovišti v Grandhotelu Pupp. Staletá tradice školy spojená s kvalitním zázemím partnerských karlovarských hotelů je ideálním prostředím pro růst mladých gastronomických talentů.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio