Karlovarská krajská nemocnice bude mít nové vedení

27. červenec 2011

Zdeněk Horák končí ve funkci generálního ředitele Karlovarské krajské nemocnice. Od září toto zdravotnické zařízení povede nové představenstvo.Po dohodě ukončí současný ředitel pracovní poměr k 31. srpnu letošního roku. Původně měla smlouva Zdeňku Horákovi vypršet až na konci prosince letošního roku. On sám se ale rozhodl odejít ještě před tímto termínem. Funkci generálního ředitele Karlovarské krajské nemocnice zastával Zdeněk Horák bez mála půl druhého roku a svoje působení ve vedení tohoto zdravotnického zařízení hodnotí veskrze pozitivně.

Současné představenstvo Karlovarské krajské nemocnice skončí rovněž k poslednímu srpnu. Od září ho nahradí jiné představenstvo složené z odborníků v čele s Luďkem Nečesaným. Jak upřesnil krajský radní pro oblast zdravotnictví Václav Larva, funkce generálního ředitele s nástupem nového představenstva nebude zatím obsazována.

Karlovarský kraj bude mít v novém představenstvu Karlovarské krajské nemocnice jednoho svého zástupce. Podle Václava Larvy čekají na nové představenstvo nemocnice tři základní úkoly: zajistit rozvinutější péči, ekonomiku a nemovitý majetek.

Nové představenstvo Karlovarské krajské nemocnice bude fungovat zatím do doby než bude spuštěn provoz budovaného pavilonu akutní medicíny. Ten by měl být zahájen zhruba na konci června příštího roku. Poté by mělo být opět vyhlášeno výběrové řízení na generálního ředitele nemocnice a představenstvo by se mělo stát jejím dozorujícím orgánem.

Spustit audio