Karlovaráci si mohou objednat koncert symfoniků. Chystá se Tour de sídliště II

Karlovarští symfonici se chystají na další turné po sídlištích v krajském městě. Jejich koncertní šňůra se jmenuje Tour de sídliště II, navazuje na loňskou sérii vystoupení pod okny paneláků. 

„Pandemie bohužel trvá a my se tedy opět chystáme mezi paneláky. Přichystali jsme pro vás tentokrát výběr z nejslavnějších skladeb Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Petra Iljiče Čajkovského nebo Johannese Brahmse a dalších,“ informovala manažerka Karlovarského symfonického orchestru Vlasta Vodičková. 

Místa, kde se bude hrát, mohou opět pomoci vybírat Karlovaráci. „Napište nám, kde vám máme zahrát. Stačí nám přibližně 10 krát 10 metrů rovného prostoru pod vašimi okny, nejlépe pod co nejvíce okny. Místo si přijedeme prohlédnout, případně najdeme alternativní prostor a dáme vědět,“ doplnila manažerka. Napsat je možné na adresu produkce@kso.cz, nejlépe do poloviny dubna. 

„Místa koncertů bychom chtěli vybrat do konce dubna, koncerty by se uskutečnily v květnu a červnu. Bude ovšem záležet na protiepidemických opatřeních, která by měla umožnit, aby se venku mohlo sejít sto lidí. Přestože budeme hrát lidem pod okny a budou moci poslouchat doma, počítáme, že další přijdou,“ vysvětlila Vodičková. 

V loňském roce odehráli karlovarští symfonici deset koncertů na sídlištích a v hustě zastavěných částech Karlových Varů. Slyšet je bylo například na sídlišti v Úvalské ulici v Drahovicích, na Růžovém vrchu nebo v Rybářích.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související