K Vánocům má hodně blízký vztah, říká karlovarská zpěvačka Kateřina Jindrová Zítková

7. prosinec 2022

Od 7 let hrála na klavír a zpívala ve sboru. Později začala studovat sólový klasický zpěv a zpívala s tanečním orchestrem. V patnácti letech se začala učit též populární zpěv. Dnes je Kateřina Jindrová Zítková nejen zpěvačkou, ale i tanečnicí, herečkou, dabérkou a ženou dalších mnoha profesí.

V našem vysílání jsme představili její novinku - Období Vánoc. Singl vyšel a premiéru měl 26. listopadu. 

Karlovarská rodačka jezdila ze začátku po lokálních zábavách, kde zpívala v klubech, restauracích, na plesech, svatbách a začala spolupracovat s místními rappery, kterým zpívala vokály do jejich songů.

V roce 2008 odletěla na čtrnáctidenní turné do USA, kde působila v projektu Tones From The Heart v Texasu, kde si také poprvé zkusila zpívat s černošským sborem. Do Texasu se poté vrátila na delší dobu, abych tam sbírala zkušenosti nejen z oblasti hudby.

Po návratu do Čech v roce 2010 spolupracovala Kateřina Jindrová Zítková na  projektu Katie Kick spolu s DJ Chrisem Kaufmanem, se kterým natočila několik vlastních singlů a začala studovat pěvecké techniky od Lukáše Jindry ve Škole moderního zpěvu.

Od roku 2014 vyučuji zpěv pro děti i dospělé ve Škole moderního zpěvu, ve které spojila své znalosti z oblasti zpěvu a porodnictví a vytvořila tak jedinečný kurz Zpívání s bříškem pro těhotné.

O písničce Období Vánoc

Když jsem tuto písničku psala, tak jsem vzpomínala zejména na moje dětství, ale promítá se tam i současnost. Je to píseň zejména pro ty z nás, kdo možná zažili nebo zažívají v tomto období těžké chvíle. Je to píseň pro ty, kdo možná mají „chudé Vánoce“ a nemají finance na „fyzické“ dárky a jsou rádi, že vůbec mají střechu nad hlavou. Je také pro ty, kdo moc pracují a nestíhají se divit, jak čas letí. Je pro ty, kdo tohle právě teď potřebují slyšet, aby mohli začít věřit, že v období Vánoc se opravdu mohou dít krásné věci, když se jenom rozhlédneme kolem sebe. Mým přáním je, aby se každý, kdo si tuto píseň poslechne, na chvíli zastavil a zamyslel se nad tím, co je v životě to nejdůležitější.

V roce 2016 nazpívala Kateřina vokály pro Národní divadlo pro baletní představení Malá mořská víla a také hlavní roli do filmu Kráska a zvíře. Absolvovala i dva kurzy muzikoterapie.

Zkušenosti má i jako předskokanka kapely Kryštof, nebo jako sboristka s Českým národním symfonickým orchestrem. V neposlední řadě dělala vokalistku i Tonye Graves, sólově zpívala na akci House Classics Orchestra s Karlovarským symfonickým orchestrem nebo na koncertech s Bohemian Symphony Orchestra Prague.

Jejími dalšími oblastmi jsou tanec (hip hop, house dance, modern dance, jazz dance a contemporary), herectví a scénáristka, dabing, porodní asistence, ale i fitness trénování.

Jak vznikl videoklip k písničce Období Vánoc, vrací se ráda do Karlových Varů, jak tráví Vánoce a jaké jsou její nejbližší pracovní plány? Poslechněte si rozhovor!