Jihočeská velikonoční sekanice
podle Mirky Kuntzmannové
Ingredience
- 350 g vařeného uzeného masa
- 350 g pečeného vepřového masa
- 8 housek nebo rohlíků
- 0,5 l mléka
- 6 vajec
- 1 pórek
- petrželka
- citrónová kůra
- sůl, pepř, nové koření, zázvor
- 1 lžíce sádla na vymazání pekáče
Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme, až se mléko vsákne. Uzené i pečené maso nakrájíme na kostičky, omytý pórek na jemná kolečka a vše, spolu se žloutky a s výpekem z vepřového masa přidáme k namočeným rohlíkům. Osolíme, uvážlivě okořeníme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, nakrájenou petrželku a naposledy opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Sekaninu rovnoměrně rozestřeme do vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě pečeme cca 1 hodinu při 160° C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka