Jehněčí kolínko se šťouchaným bramborem a špenátem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Ivo Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni

Suroviny pro 4 porce:


2 jehněčí kolínka
tymián
máslo (olivový olej)
špenátové listy
sůl
brambory
smetana
česnek


Postup:


Maso opláchneme, osolíme, položíme na alobal, posypeme čerstvým tymiánem.
Přidáme trochu másla nebo olivového oleje a zabalíme. Pečeme při 140° C doměkka
cca 2 hodiny. Pokud chceme mít křupavou kůrčičku alobal roztrhneme a kolena dopečeme při teplotě 180°C po dobu 10 minut.

Uvařené brambory rozšťoucháme, osolíme, přidáme orestovanou cibulku a zamícháme.

Na pánvi necháme zesklovatět cibulku, vložíme špenátové listy, zprudka spaříme, přidáme česnek a zalijeme kapkou smetany.

Na talíř dáme šťouchané brambory, polijeme výpekem a obložíme kousky pečeného kolínka. Ozdobíme bylinkami.


autor: šéfkuchař