Internetové stránky představují lokality nominované na seznam UNESCO

15. červenec 2014

Veřejnost má nyní možnost seznámit se s lokalitami z regionu, které se uchází o zápis na seznam světového dědictví UNESCO. Nové webové stránky jsou věnovány dvěma nominačním projektům, na kterých se podílí i Karlovarský kraj.

Již mnohokrát se na různých místech objevily informace týkající se dvou projektů, které jsou zaměřeny na nominaci vybraných lokalit z regionu na Seznam světového dědictví UNESCO.

Jedná se o společnou česko-německou nominaci Hornické kulturní krajiny Erzgebirge/Krušnohoří a dále pak o nominaci, ve které se o zápis na seznam světového dědictví UNESCO uchází západočeské lázně společně s dalšími evropskými lázněmi.

Jelikož se v obou případech jedná o skutečně výjimečné lokality, vznikly k projektům i vlastní webové stránky, které dávají široké veřejnosti možnost seznámit se nejen s vybranými místy, ale přibližují také průběh a stav obou nominací.

Webové stránky spustila před nedávnem obecně prospěšná společnost Montanregion Krušné hory – Erzgbirge, která v rámci nominace zaštiťuje spolupráci Karlovarského a Ústeckého kraje a také Svobodného státu Saska. Společnost se zároveň stará i o popularizaci a prezentaci projektu.

Webové stránky věnované nominaci evropských lázeňských měst, mezi nimiž jsou také Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně, prošly výraznou grafickou úpravou a nabízí mnoho zajímavých informací.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio