Hotel Thermal otevřel rekonstruovaný balneoprovoz. V loňském roce ho poškodil požár

2. březen 2018 10:05
Zprávy

Státní hotel Thermal v Karlových Varech uvedl do plného provozu rekonstruovaný balneoprovoz. Zařízení se nachází ve dvou suterénních patrech. Kromě bazénu klientům nabízí saunu, masážní vany, posilovnu a odpočinkové centrum.

Zařízení v loňském roce poničil požár. Za první etapu rekonstrukce lázeňský hotel zaplatil 10,5 milionu korun.

Nepříjemná nehoda se v Thermalu odehrála loni 20. července. V suterénu hotelu, pravděpodobně v sauně, začalo hořet. Lokalizaci požáru hasiči zvládli velmi rychle.

Karlovarský hotel Thermal se začne opravovat na konci roku

03424576.jpeg

Rekonstrukce karlovarského hotelu Thermal by měla podle současných odhadů začít na konci letošního roku. Hotel nyní vypsal soutěž na zhotovitele projektové dokumentace. ČTK o tom informoval mluvčí ministerstva financí Zdeněk Vojtěch.

Kouř se ale dostal i do výškové části hotelu a hosté museli být evakuováni. Na ukončení zásahu čekali venku, v podstatě v místech, kde se při filmovém festivalu nachází červený koberec. Událost stala pouhé dva týdny po skončení přehlídky. Jako příčinu uvedli vyšetřovatelé technickou závadu.

Poničený provoz vedení hotelu uvedlo do původního stavu. Zcela nové je zejména technické zázemí, tvořené elektrickými rozvody. V průběhu rekonstrukce museli klienti hotelu Thermal využívat k lázeňským procedurám městské Alžbětiny lázně. 

Mimořádná událost ovlivnila i hospodářský výsledek hotelu. Požár přišel ve chvíli, kdy začal být o hotel mimořádný zájem. I tak by měl ale loňský rok pro hotel ziskový.

V současné době se hotel připravuje na celkovou rekonstrukci. Podle prvních odhadů by měla stát 450 milionů korun. Správa hotelu vybírá dodavatele projektu. Samotná rekonstrukce by mohla začít příští rok.  Práce budou pravděpodobně probíhat za provozu.

autor: zdt
Spustit audio