Hokejisty Karlových Varů posílí Bičánek, Šmach a Balán

3. červen 2013

Novými hráči A-týmu HC Energie se stali útočník Stanislav Balán ze Zlína a obránci Radim Bičánek z Komety Brno a Ondřej Šmach z prvoligového Ústí nad Labem. Balán se Šmachem přichází na roční hostování, Bičánek na přestup.

Příchodem tří nových hráčů hledání posil zatím končí. „Momentálně do kádru už zasahovat nebudeme. Chceme, aby si mužstvo sedlo a hráči si na sebe zvykli. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet v přípravných zápasech a v úvodu extraligové sezony. Podle toho budeme reagovat,“ hlásí na úvod sportovní manažer klubu Rostislav Dočekal.

Stanislav Balán v mládí prošel všemi mládežnickými reprezentacemi, většinu extraligové kariéry odehrál za Zlín, odkud také přichází na hostování do 30. dubna 2014. Poslední dvě sezony však odehrál v Popradu, nejprve za HC LEV v KHL, poté hájil barvy HK Poprad ve slovenské extralize. „Je to tvořivý centr, který může alternovat i na křídle. Je šikovný v zakončení a věříme, že se bude prosazovat i u nás. Od jeho angažování si také slibujeme zvýšení tlaku na naše další centry,“ popsal první z posil Rostislav Dočekal.

Radim Bičánek přichází na přestup z Komety Brno, kde působil v posledních čtyřech sezonách. V posledních dvou letech dokonce nosil kapitánské céčko, jednou svůj tým dovedl do finále extraligy, v uplynulé sezoně však na Kometu čekalo pouze play-out. Bičánek má za sebou dlouhou etapu v zámoří, kde stihl nastoupit i do 129 utkání NHL.

Další posilou defenzivy je hodonínský rodák a odchovanec Brna Ondřej Šmach. Stejně jako Balán je ročníku narození 1986 a také on prošel mládežnickými reprezentacemi. „Zahrál si dokonce na dvou Mistrovství světa do 20 let. Jde o velmi konstruktivního obránce, který je spíše ofenzivně zaměřený. Do našeho mužstva by měl dobře zapadnout. Získali jsme ho na roční hostování z Ústí nad Labem,“ dodal o třetí posile Rostislav Dočekal.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio