Házenkářky z Lázní Kynžvart míří na titul. Přijďte je podpořit do Chebu!

28. srpen 2024 11:55

Házenkářky z Lázní Kynžvart vstupují do nové sezony s jasným cílem – získání titulu. Loni ve finále MOL ligy podlehly týmu Mostu a získaly stříbrné medaile, teď se pilně připravují na novou sezonu a zvou fanoušky na první utkání.

Od července se A-tým intenzivně připravuje na svou čtvrtou sezónu v nejvyšší česko-slovenské soutěži házené žen, MOL lize, a zároveň na třetí účast v evropských soutěžích. První část přípravy házenkářky absolvovaly v domácím prostředí.

Ve druhé části se zúčastnily turnaje čtyř týmů v maďarském Székesfehérváru, kde získaly třetí místo. Kromě týmového úspěchu si navíc odvezly i dvě individuální ocenění – Annamaria Lauko byla vyhlášena nejlepší střelkyní turnaje a Adéla Srpová získala titul nejlepší brankářky.

Tým prošel po loňské sezóně několika změnami. Odešly Natálie Némethová a Veronika Dvořáková, zatímco posílení přinesly nové hráčky – Marie Poláková, členka širšího kádru české reprezentace, Marcela Skácelová, členka juniorského reprezentačního výběru, a také Bettul Karaarslan, která přichází z turecké Ankary.

Kynžvartské házenkářky zahájí novou sezónu MOL ligy 7. září výjezdem do Dunajské Stredy. První domácí zápas v Chebu se uskuteční o týden později, 14. září od 16:00, kdy se utkají s týmem DHC Slavia Praha.

Spustit audio