Halušky
podle paní Marie z Březiny
Suroviny:
500g syrových brambor
70g hladké mouky
150g hrubé mouky
sůl
Postup:
Syrové brambory nastrouháme najemno, vymačkáme vodu. Vodu necháme ustát a usazený škrob dáme do brambor, přidáme smíchané mouky a vypracujeme tužší těsto. Těsto protlačíme halušníkem do vroucí osolené vody. Halušky promícháme aby se nepřilepily ke dnu hrnce, jakmile vyplavou na povrch jsou hotové.
Přílohy: halušky podáváme s kysaným zelím, brynzou, tvarohem, slaninou nebo škvarky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?