Halušky
podle paní Marie z Březiny
Suroviny:
500g syrových brambor
70g hladké mouky
150g hrubé mouky
sůl
Postup:
Syrové brambory nastrouháme najemno, vymačkáme vodu. Vodu necháme ustát a usazený škrob dáme do brambor, přidáme smíchané mouky a vypracujeme tužší těsto. Těsto protlačíme halušníkem do vroucí osolené vody. Halušky promícháme aby se nepřilepily ke dnu hrnce, jakmile vyplavou na povrch jsou hotové.
Přílohy: halušky podáváme s kysaným zelím, brynzou, tvarohem, slaninou nebo škvarky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.