Gurmánství pomáhá. Chebolet se vrací už pošesté

22. srpen 2024

Chebolet, jeden z nejoblíbenějších festivalů v Chebu, se letos vrací už pošesté! Tato událost, která spojuje kulturu, hudbu a dobré jídlo, přináší nejen skvělou zábavu pro všechny věkové skupiny, ale také pomáhá těm, kteří to nejvíce potřebují.

I letos se mohou návštěvníci těšit na pestrý program. Pro děti budou připraveny různé atrakce, které je zabaví po celý den. Dospělí se mohou těšit na skvělou hudbu od různých interpretů. Chybět nebudou ani tradiční gastronomické stánky s lahůdkami z různých koutů světa, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Jedním z hlavních cílů festivalu Chebolet je kromě zábavy i pomoc potřebným. Letos bude během festivalu probíhat veřejná sbírka na podporu vážně nemocného Sebastiena Semana. Organizátoři festivalu věří, že se díky solidaritě návštěvníků podaří Sebastienovi poskytnout potřebnou finanční pomoc na jeho léčbu a další nezbytné výdaje.

Festival Chebolet se uskuteční v sobotu 24. srpna od 12 hodin.

autoři: Pavlína Kyselová , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.