Gulášová polévka z mletého masa

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Ivy z Plzně.

Suroviny:

  • 500 g mleté maso (míchané)
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce sušená majoránka
  • 200 g brambory
  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžíce česneková pasta
  • 1 lžíce mletá sladká paprika
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, zpěníme na másle a vložíme do ní mleté maso. Asi 10 minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme mletou červenou paprikou, řádně promícháme a hned podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo pod vodou. Osolíme, opepříme a přidáme, majoránku a česnekovou pastu.

Dále přidáme na větší kostičky nakrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a vaříme asi 5 minut. Mezitím si uděláme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách vylijeme do polévky a vaříme asi dalších 20 minut. Za tuto dobu už by měly brambory být také uvařené. Na závěr ještě můžeme dochutit tak, jak kdo má rád.

autor: posluchač