Grilovat maso nebo uzeniny? Od každého něco, radí šéfkuchař
Na gril uzeninu nebo maso? Vepřové a kuřecí dnes vyjde levněji než uzeniny. Co vybrat a jak připravit, naložit a jak grilovat radí Martin Havlík, šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná a také učitel odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.
Léto láká v vyjížďkám na kolech. Jak je připravit na cestu, jakou trasu si vybrat, co jíst a pít? Jak plánovat trasy s dětmi? To se dozvíte od známého plzeňského cyklisty Antonína Bartoníčka.
Léto začalo a zanedlouho přijdou tropická vedra. Jak před nimi ochránit zahradu? Na trávníky, ovoce a zeleninu se zaměří rady plzeňského zahradníka Přemysla Písaře. Poradí i s ochrannými postřiky proti škůdcům a plísním.
Od Tomáše Sysla z Institutu zdravého bydlení se dozvíte, jak se připravit na vysoké teploty na chalupách, v domech a panelácích. Obyčejný trávník může teplotu snížit o několik stupňů, žaluzie v oknech také a dobře fungují i kvalitně postavená podkroví s dobrou izolací.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.