Firmy a živnostníci mohou opět získat prestižní ocenění

16. květen 2013

Již poosmé mají podnikatelé z Karlovarského kraje možnost změřit si své síly a zjistit, kdo je z nich nejúspěšnější. Do soutěží Firma roku 2013 a Živnostník roku 2013 se lze hlásit do konce května.

Soutěže jsou určeny malým a středním firmám v České republice s nejméně dvouletou historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníkům, kteří jsou minimálně 1 rok vlastníkem platného živnostenského listu. Soutěže jsou vyhlašovány na krajské i celostátní úrovni.

Podnikatelské subjekty se mohou přihlásit do soutěží samy, anebo mohou být nominováni svými známými, kolegy, zaměstnanci nebo zákazníky. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, přičemž soutěžící nehradí registrační ani jiný poplatek. Případní zájemci se musí zaregistrovat do konce května.

Kromě prestižního titulu je pro vítěze benefitem především rozsáhlá mediální publicita, která pomáhá ke zviditelnění a k získání nových zákazníků či obchodních partnerů. Vítězové jednotlivých kategorií pak obdrží věcné ceny a služby v hodnotě několika stovek tisíc korun.

Do soutěží se v loňském roce přihlásilo celkem 209 firem a 226 podnikatelů z Karlovarského kraje. Firmou roku 2012 Karlovarského kraje se stala společnost Astos Aš, která podniká v oboru strojírenství. Kromě toho získala i ocenění Odpovědná firma roku 2012. Mezi živnostníky zvítězil truhlář Josef Ulovec z Ostrova.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio