Elegance, rytmus a špičkové výkony moderních gymnastek. To je tradiční Carlsbad RG Cup

14. červen 2023

KV arena už o tomto víkendu přivítá 11. ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice nazvaný Carlsbad RG Cup. Letošní klání proběhne i tentokrát opět jako dvoudenní soutěž. Na akci přijede více než 120 moderních gymnastek z celé Evropy.

Festival krásy pohybu těla ve spojení se sportovními výkony. Tak by se dala stručně charakterizovat moderní gymnastika. Tento olympijský a ryze ženský sport v sobě spojuje prvky gymnastiky, akrobacie, baletu a tance ve spojení s manipulací náčiním (švihadlo, obruč, míč, kužele a stuha).

Letos si navíc připomínáme výročí 70 let české moderní gymnastiky a právem se řadí mezi nejkrásnější olympijské sporty. 

Slavnostní zahájení Karlovarského poháru v moderní gymnastice bude vždy v 9 hodin. V sobotu se očekává vyhlášení vítězů kolem 19. hodiny, v neděli proběhne slavnostní závěr po 17. hodině.

V průběhu obou dnů budou postupně v KV areně probíhat soutěže jednotlivých kategorií od nejmladších po nejstarší ročníky a mezi jednotlivými kategoriemi budou k vidění zajímavé exhibice, mimo jiné skupinové sestavy, břišní tance či breakdance.

Celodenní programy nabídnou vystoupení těch nejlepších českých i zahraničních moderních gymnastek. Zájemci si budou moct vyzkoušet dovednosti v gymnastické školičce se Stuhovou vílou.

Pořadatelství celého závodu se opět ujal sportovní klub moderní gymnastiky TopGym Karlovy Vary. Vstup na akci je zdarma.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.