Ekofarma Kozodoj staví mosty přes životní bariéry, pomáhá lidem v nouzi

11. březen 2024

Farma Kozodoj v Karlových Varech pomáhá lidem napříč generacemi. Poskytuje hiporehabilitace, tábory, ekologické výukové programy, zájmové kroužky a také se zapojuje do nejrůznějších projektů. Jedním z nich je Stavba mostů/Brücken bauen.

Projekt Stavba mostů pomáhá sociálně a zdravotně znevýhodněným osobám. Zaměřuje na jejich integraci do běžného života, překonávání osamělosti, vyloučení nebo posilování seberozvoje. „Lidově řečeno stavíme mosty přes bariéry jazykové, zdravotní, sociální a mezi veřejností a institucemi,“ uvedla Pavlína Štyndlová z ekofarmy Kozodoj.

Projekt Stavba mostů pomáhá lidem v nouzi

Cílová skupina tohoto projektu je opravdu rozmanitá. „Dělá radost v komunitě neslyšících, duševně nemocných, mentálně retardovaných či tělesně omezených lidí, vytrhne je z jejich osamělosti. Vozíme je na výlety, na česko-německá setkání a pomáháme překonávat strachy,“ řekla Štyndlová.

V rámci Stavby mostů se organizátoři akcí soustředí na čtyři pilíře pomyslného mostu. Zájemcům poskytují ergoterapie, animoterapie, pořádají edukativní a pohybové hry. Pro instituce zas pořádají odborné semináře, meetingy a nabízejí možnost podílet se na akcích pro veřejnost.

„Pokud máte ve svém okolí kohokoliv zdravotně znevýhodněného, nebo rodiny, které pečují o člena s hendikepem, pomozte nám jim o projektu říct,“ dodala Štyndlová.

Spustit audio