Ejmy a Monstera majitelé uvázali u útulku a odjeli. Společně teď hledají nový domov

19. duben 2023

Další díl seriálu Zlomené psí duše, ve kterém přibližujeme osudy psů z útulků a odchytových stanic v Karlovarském kraji, nás tentokrát zavedl do útulku v Karlových Varech. Na svou novou rodinu tam čekají dva „medvídci“.

Ejmy a Monstera majitelé uvázali u útulku v Karlových Varech s dopisem a odjeli. „Byli tady přivázání jedné noci. Sousedi nás na to upozornili, tak jsme přijeli a umístili je tady. Dokonce jsme měli kontakt na majitelku, kterou jsme kontaktovali, ale ani po dvou měsících o ně neprojevila zájem,“ uvedl správce Martin Čermák.

Roztomilí huňáči nyní hledají nový domov. „Starší je fena, jmenuje se Ejmy. Je to patrně kříženec s loveckým plemenem. Druhý se jmenuje Monster, je to asi kříženec bernského salašnického psa s čímsi. Oba jsou mladí, celkem socializovaní, bezproblémoví psi. Neštěkají, neničí okolí, neperou se a s lidmi mají bezproblémový vztah,“ řekl Čermák.

Podle něj je problém takhle velká plemena udat. Přesto se pokusí najít Ejmy a Monsterovi společný domov, psi jsou na sebe totiž zvyklí.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio